100'DEN KÜÇÜK SAYILARDA KARŞILAŞTIRMA VE SIRALAMA'in kopyası'in kopyası

GİRİŞ

AYŞE NUR UYSAL BERK GÜNEY MELİKE CANDEMİR FURKAN FARİZ ŞAVLI KAZANIM: 100'den küçük doğal sayılar arasında karşılaştırma ve sıralama yapar. a) En çok dört doğal sayı arasında karşılaştırma ve sıralama çalışmaları yapılır. b) Sıra bildiren sayıları önce, sonra ve arasında kavramlarını kullanarak sözlü ve yazılı olarak ifade etme çalışmaları yapar. KÜÇÜK PENGUENLER Sınıftaki çocuklara sınıf sayısına göre örneğin 30 kişilik sınıfta 1 ile 30 arasındaki sayılar dağıtılır. Her çocuk kendinden önceki ve sonraki sayının olduğu arkadaşıyla tahtaya çıkarak sayılarını incelerler. Verilen sayılar penguen kolyelere yazılarak çocuklara konu hissettirilir.

Image

KEŞFETME

CİVCİV ETKİNLİĞİ Civciv etkinliğinde iki basamaklı sayıların karşılaştırılması ve sıralanması üzerinde durulur. Onlar basamağı aynı kalan sayıların birler basamağındaki değişikliklerin sıralama üzerindeki etkileri keşfedilir.
Image
KELEBEK ETKİNLİĞİ Üçlü sıralama becerisinin kazandırılması için kelebek materyali kullanılır. Kelebeğin kanatlarında küçükten büyüğe büyükten küçüğe sıralama yaptırılır.
Image
ONLUK BLOKLARLA GÖSTER BAKALIM Öğrencilerden verilen çiçek materyali üzerindeki yapraklardan seçtiği yapraktaki istenilen sayıyı onluk bloklarla göstermesi beklenir.
Image
LİMON'UN SAÇI Öğrencilere verilen belirli aralıklardaki sayıların saç üzerinde belirli renklere boyanması ve ince motor gelişimini ele alan bir etkinliktir.
Image
SANAL KEŞFETME MANİPÜLATİFİ Öğrencilerin sayı doğrusu üzerinde sayıların hangi iki onluk değer arasında olduğunu keşfetmelerini sağlar.

AÇIKLAMA

  • İki basamaklı sayılarda onlar basamağı aynı olan sayıların birler basamağına bakıldığı Kelebek etkinliği üzerinden açıklanır.
  • İki basamaklı sayılarda onlar basamağı büyük olan sayının büyük olduğu Sebze Toplama etkinliği üzerinden açıklanır.
  • Verilen bilgilerin karşılaştırılması adına tahta kullanılır ve pekiştirilir.
  • Onluk bloklarla sayı gösterimi ve açıklaması yapılarak, sayı doğrusunda tahtaya çizilerek gösterilir.
  • Öğrenciye '' önce, sonra ve arasında'' kavramları Civciv etkinliği üzerinden açıklanır.

DERİNLEŞTİRME

BAHÇE ETKİNLİĞİ Öğrenciler öğretmenlerinin çiftlik evine piknik yapma ve sebze toplamak amacıyla gideceklerdir. Fakat bu yolculuk bir trenle yapılacaktır. Öğrenciler bu trene belli bir kurala göre oturacaklardır. Tren üzerindeki numaralardan yardımla öğrencilerden yerlerini bulmaları beklenir. Öğrenciler çiftlik evine vardıktan sonra pikniklerini yaparlar ve sebze toplamak için bir araya gelirler. Sebzeleri topladıktan sonra ellerindeki sebze çeşitlerini en çoktan en aza şeklinde sıralarlar.
Image

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme etkinliği yapılır ve test dağıtılır.
Image